Management buy in/out

Management buy in/out

Er is geen opvolger voor het bedrijf? Maar wel een of meerdere managers die het stokje graag en goed over wil/willen nemen? Management buy-out (MBO) is voor ondernemers een beproefde en gewaardeerde manier om het bedrijf voort te laten bestaan zonder aan echte vreemden te verkopen. Voor het overnemende management is het bij uitstek de mogelijkheid om tegen betaalbare condities te ondernemen. Geen geschikt management aan boord, maar wel interesse van buiten de onderneming in bedrijfsovername? Management buy-in (MBI) is voor steeds meer ondernemers de basis voor een goed pensioen.

Buy out

Een management buy-out (MBO) zal menig ondernemer én toekomstig directeur-grootaandeelhouder als muziek in de oren klinken. Voordat de handtekening onder de overdacht kan worden gezet, zal er overeenstemming over tal van zaken moeten worden verkregen: want wat is de onderneming waard, hoe moet het financieringsplaatje eruit komen te zien, hoe kijkt de bank tegen de overname aan, in hoeverre blijft de verkopende ondernemer risicodragend verantwoordelijk? Genium zoekt samen met de verkopende ondernemer óf het kopende management naar antwoorden op vragen. Ons doel? Een management buy-out realiseren die beide partijen succes brengt en in een goede sfeer wordt doorlopen. Want een mislukte overname staat garant voor een compleet verstoorde houding. 

Buy in

Startende ondernemers twijfelen vaak tussen zelf een bedrijf oprichten of een bedrijf kopen. De wezenlijke vraag die je je als entrepreneur in spé moet stellen, is wat jouw kwaliteiten zijn: dat is immers de basis om succesvol te zijn; dan weet je of je überhaupt ondernemer bent, in welke branche je past en hoe groot het bedrijf zou moeten zijn dat goed bij je past. Het zoeken naar een bedrijf als startende ondernemer begint dus bij jezelf.

Het traject om een passend bedrijf te beginnen, kan Genium uitstekend begeleiden. Wij kennen de markt, de mensen, de mogelijkheden en de middelen, zoals informal investors. Niet iedere beank zal namelijk zomaar een overname of samenwerking durven financieren.

De Entrepreneur Match® werd door Genium Group speciaal ontwikkeld voor de begeleiding van MBI-kandidaten op zoek naar een geschikt bedrijf. Het traject begint met een gedegen screening van mogelijke ondernemers middels de Entrepreneur Scan® en het definiëren van het profiel van een geschikt bedrijf. Vervolgens wordt een passend bedrijf gezocht en wordt de aankoop compleet begeleid. Een belangrijk aspect betreft de nazorg die Genium Group aan de nieuwe ondernemer kan bieden.   

 

Ga direct naar