Crossover Clustering Arnhem Succesvol

 

 

Cross-over Clustering Arnhem SuccesvolSensor Spot wint € 15.000


Sensor Spot heeft op 23 maart tijdens de Wijchense Innovatiepitch een prijs van € 15.000 gewonnen voor hun innovatieve sensor voor voedselverpakkingen. Bekijk de pitch op op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Wq7ti8J0p5Q (vanaf 13.50).


BKC ontvangt provinciale subsidie voor ontwikkeling papier van olifantsgras


BKC heeft een BIOBEST subsidie van de provincie Gelderland mogen ontvangen voor de ondersteuning van een onderzoek ter bestrijding van fijnstof, de aanleg van miscanthus en het produceren van miscanthus papier. Dit project is inmiddels in samenwerking met de Universiteit van Wageningen opgestart.


Start van East River Invest


 

18-11-2014

Wij onderscheiden ons van andere maatschappijen door een pragmatische ondernemersbenadering en snelle besluitvorming. We stellen kapitaal, kennis en een uitgebreid netwerk ter beschikking. Het team is deskundig, betrokken en zal het management zoveel mogelijk faciliteren.

East River investeert in MKB bedrijven die te maken hebben met opvolging of groei. Wij kunnen ook een belang nemen als nog geen opvolger in beeld is, maar de DGA wel al een deel van het opgebouwd vermogen in de onderneming wil verzilveren. East River is een partner voor de lange termijn. Graag een keer een exit, maar we hebben geen haast.

Het investeringsteam bestaat uit André de Lege en Stan Leistra.

East River Invest www.eastriver.nl


Cross-over Clustering Medische en Maakbedrijven uit Nijmegen op 4 december 2014


 

Nijmegen is een hot-spot van medische bedrijvigheid. Veel bedrijven uit de maakindustrie zijn momenteel  op zoek naar nieuwe kansen. Ondanks het feit dat de health sector veel potentie tot samenwerking biedt, lukt het de maakindustrie soms moeilijk om aansluiting te vinden. Health Valley, Genium en RNCT willen graag deze verbinding tot stand brengen en organiseren daarom deze bijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst worden de ontwikkelcapaciteiten van de maakindustrie gekoppeld aan innovaties uit de health sector. Dit doen we door matchmaking tussen de bedrijven uit deze twee sectoren te organiseren. De crossover clusters uit deze bijeenkomst worden in 2015 verder begeleid in hun samenwerking.

Heeft u altijd al met een bedrijf uit de maaksector willen samenwerken?
Wilt u graag samen met een medisch bedrijf een innovatie ontwikkelen?
Dan is dit uw kans!

Meld u snel aan voor deze bijeenkomst, door een mail te sturen naar Victor Haze, manager zorg innovatie bij Health Valley. Vermeld in de mail uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer en waar u werkzaam bent: bij een maakbedrijf of een bedrijf uit de health sector. 

Crossover Clustering Medische en Maakbedrijven uit Nijmegen13-11-2014
Datum: donderdag 4 december 2014
Tijdstip: 15.00 - 18.45 uur
Plaats: Novio Tech Campus, Transistorweg 5 6534 AT, Nijmegen

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Victor Haze (Health Valley), telefoonnummer +31 6 83 99 93 27
Joost Bouman (RNCT), telefoonnummer  + 31 6 53 67 29 33
Greetje de Kleuver (Amaze Communicatie), telefoonnummer +31 6 524 13 804

Opmerking
Tijdens deze bijeenkomst wordt voor soep en een broodje gezorgd.

 

 


€ 22 miljoen voor ESF Duurzame Inzetbaarheid werknemers


12 juni 2014: De nieuwe regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid van werknemers gaat dit najaar open voor het indienen van subsidieaanvragen. Het budget voor deze populaire subsidie uit het Europees Sociaal Fonds is € 22 miljoen.

Doel van de regeling is duurzame inzetbaarheid van werknemers te stimuleren. De subsidie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor (scholings)projecten op het gebied van gezond, veilig, gemotiveerd en productief werken.

Activiteiten die onder meer in aanmerking komen voor subsidie zijn:

  • het maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
  • het bevorderen van gezond en veilig werken;
  • het opzetten van een leercultuur voor  werknemers;
  • het stimuleren van een flexibele werkcultuur.


Bijdrage

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 10.000.

Nu al weten of u straks een aanvraag kunt indienen?
Neem dan contact op met onze adviseurs Mark Giesbers of Walter Koeleman.


Greetje de Kleuver treedt toe tot Genium Group


Greetje de Kleuver is sinds donderdag 24 april jl. toegetreden tot Genium Group. Greetje gaat deel uitmaken van de sectie Strategie & Organisatie alwaar zij zich zal bezighouden met interim-opdrachten en marketing & communicatie. Greetje is jurist met een bancaire achtergrond. De afgelopen jaren is zij werkzaam geweest bij Oost NV en Health Valley.


MKB Innovatiestimulering Topsectoren gaat weer open


21-04-2014: Het MIT-programma (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) gaat binnenkort weer open voor het innovatieve MKB. Per topsector zijn keuzes gemaakt uit verschillende instrumenten: Kennisvouchers, IPC-projecten, haalbaarheidsstudies of R&D-samenwerkingsprojecten.  Dit alles om het Nederlandse topsectorenbeleid verder invulling te geven en bij te dragen aan het innovatie-klimaat in Nederlands


Subsidie voor veiligheid kleine bedrijven


21-04-2014: Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft opnieuw budget vrijgemaakt voor de Subsidieregeling veiligheid kleine bedrijven.

Met de regeling wil het ministerie de veiligheid bij het midden- en kleinbedrijf vergroten. Het geld wordt ingezet voor het beveiligen van bedrijven tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico's.


Kleine ondernemers (maximaal vijf vestigingen, met ieder maximaal tien fte's) wordt de mogelijkheid geboden een gratis veiligheidsscan uit te laten voeren door een onafhankelijke VKB-scanner van het CCV. Op basis van deze scan wordt een advies op maat uitgebracht en kunnen ondernemingen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun bedrijf te verbeteren.

De hoogte van de subsidie is 50% van de kosten, met een maximumbedrag van € 1000.1