Subsidie nieuws

Subsidie veiligheid kleine bedrijven


21-04-2014: Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft opnieuw budget vrijgemaakt voor de Subsidieregeling veiligheid kleine bedrijven. Met de regeling wil het ministerie de veiligheid bij het midden- en kleinbedrijf vergroten. Het geld wordt ingezet voor het beveiligen van bedrijven tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico's.

Kleine ondernemers (maximaal vijf vestigingen, met ieder maximaal tien fte's) wordt de mogelijkheid geboden een gratis veiligheidsscan uit te laten voeren door een onafhankelijke VKB-scanner van het CCV. Op basis van deze scan wordt een advies op maat uitgebracht en kunnen ondernemingen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun bedrijf te verbeteren.

De hoogte van de subsidie is 50% van de kosten, met een maximumbedrag van € 1000.


Nieuwe Innovatievouchers beschikbaar voor life sciences & health MKB in Gelderland


 

21-04-2014: Health Valley reikt in opdracht van de provincie Gelderland innovatievouchers met een waarde van maximaal 10.000 euro (incl. btw) uit. De innovatievouchers zijn bedoeld voor zorg (gerelateerde) midden- en klein bedrijven in Gelderland die willen innoveren.

De vouchers kunnen worden ingezet om de haalbaarheid van een business case te bepalen, of om kennis in te kopen voor bijvoorbeeld het verbeteren of realiseren van een product of proces. De vouchers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderzoek, het huren van laboratoriumfaciliteiten of het inschakelen van innovatie- en/of subsidieadviseurs. Een voucher vergoedt maximaal 50% van de onderzoekskosten voor productie of procesverbetering tot een maximum van 10.000 euro.1